Tapasztalataink a következő nemzedék szolgálatában

Az Aquaprofitnál felhalmozott tudás és tapasztalat olyan érték, amelyet nem tarthatunk meg magunknak. Át kell adnunk a következő generációknak is, hogy ők még többet tehessenek a fenntartható fejlődés érdekében.

Ezért érezzük úgy, hogy CSR-stratégiánknak megfelelően részt kell vállalnunk a jövő mérnökeinek képzésében, szemléletformálásában. Vezető munkatársaink rendszeresen előadásokat tartanak vízgazdálkodási, turisztikai és pályázati témakörökben több hazai felsőoktatási intézményben.

Vállalatunk elnöke, Nádasi Tamás a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának tiszteletbeli docense, a Vízkészletgazdálkodási és Környezettechnológiai Tanszék tanszékvezetője. Az elmúlt években előadásokat tartott turizmus, egészségturizmus, pályázati és EU-ismeretek, projektmenedzsment témakörökben például a Heller Farkas Főiskolán, a Harsányi János Főiskolán, a Veszprémi Egyetemen és a Corvinus Egyetemen.

Horváth Szabolcs, a Tanácsadási Igazgatóságunk vezetője a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Karán tart előadásokat a vízgazdálkodás, vízhasznosítás tantárgy keretében például olyan témakörökben, mint a települési vízellátás, víztisztítás, az ivóvízminőség-javító programok, a felszín alatti vízbázisok védelme vagy az ásványvizek, gyógyvizek hasznosítása.


Cégünk támogatásával valósult meg a GWP Magyarország Alapítvány által fejlesztett online vízügyi szótár, amely több mint 3.000 kifejezést tartalmaz angol megfelelővel, rövid magyar definícióval és esetenként ábrával is kiegészítve. A fejlesztési munka még nem ért véget, a fejlesztők  továbbra is várják a visszajelzéseket.
A szótár ide kattintva érhető el.