Intelligens víztisztítás fenntarthatóan

2016.12.02. 1:24:00

Az Aquaprofit Zrt. is részt vett kiállítóként Magyarország egyik legjelentősebb vízipari eseményén a Budapest Water Summit 2016- Fenntartható Vízipari Megoldások Szakkiállításán, amely a fenntartható, környezetbarát, innovatív, versenyképes vízipari megoldások bemutatásán keresztül kínált lehetőséget azon vízipari vállalkozások számára, amelyek aktívan kapcsolódnak a víz kérdésköréhez. Külön megtiszteltetés volt számunkra dr. Áder János köztársasági elnök látogatása az Aquaprofit beltéri és a kültéri installációjánál egyaránt.

A szakkiállításon első ízben mutattuk be a nemzetközi delegációk és az érdeklődők számára vállalatunk legújabb fejlesztését. Az Intelligent Water Aid Technology (IWAT) víztisztító technológiát és közösségi funkciókat ötvöző modulárisan alakítható, intelligens és kizárólag megújuló energiát felhasználó, 4 konténerből (víztisztító, csomagoló, energiaellátó és közösségi konténer) álló együttes. A szigetüzemre képes berendezés működéséhez a napelemek és a lebomló zöld akkumulátorok biztosítják a nap 24 órájában az energiát.
Az IWAT fenntartható megoldást kínál megfelelő minőségű ivóvízzel, kiépített víz- illetve elektromos vezetékhálózattal nem rendelkező, vízhiányos területekre, katasztrófa sújtotta övezetekbe vagy menekülttáborok környezetében.
A kiállítás három napja alatt több száz vendég látogatott el vállaltunk beltéri standjához, valamint tekintette meg az IWAT szabadtéren kiállított berendezés együttesét, amely az expó egyik kiemelkedő jelentőségű, új innovációjának számított.

Az IWAT technológiáról további információ található az aquaprofit.hu weboldal IWAT menüpontja alatt.